Feeduri RSS

Va plac articolele noastre si vreti sa fiti siguri ca nu pierdeti niciunul? Primiti articolele viitoare in mod gratuit si automat prin RSS folosind readerul dvs. preferat.

Stiri Auto - un feed RSS ce include ultimele 30 stiri de pe autobook.ro

Alte Feeduri RSS

Ce mai e si RSS-ul asta?

Si de ce ar trebui sa imi pese?

Buna intrebare. In primul rand, iata de ce ar trebui sa va pese.

Spre deosebire de obtinerea de update-uri de pe site-uri prin email, RSS va ofera controlul absolut asupra situatiei.

Nu trebuie sa va dati adresa de email. Daca vreti sa nu mai primiti update-urile nu trebuie sa cereti sa "fiti scos de pe lista". Un click si gata...nu mai primiti stirile.

In plus, cum nu e nicio adresa de email implicata, nu exista posibilitatea ca proprietarii site-ului sa vanda, sa inchirieze sau sa instraineze datele de contact. Exact...fara spam , virusi, phishing ori furtul identitatii.

RSS va permite sa vedeti titlurile ultimelor stiri, sub forma de linkuri, iar apoi sa accesati direct, prin acestea, articolele pe care doriti sa le cititi. Practic, sunteti anuntati la fiecare update de pe site, fiind scutiti de timpul consumat pentru accesarea repetata a site-ului si incarcarea contextului grafic al stirilor.

Iar daca nu va mai place continutul, il puteti face sa dispara la fel de repede cum schimbati canalele TV. Cu doar un CLICK.

Tare nu???

Super tare! AAAHHH... Dar totusi ce e RSS-ul?

OK ! Acum suntem pregatiti sa ajungem si la partea asta.

RSS este pur si simplu o tehnologie pentru Internet care permite oamenilor sa primeasca update-uri la continutul web care ii intereseaza.

Probabil v-ati prins pana acum de asta. Dar in esenta asta e rolul unui feed RSS: te inscrii si apoi primesti continut nou in mod automat prin readerul selectat.

Daca vreti sa stiti cum functioneaza RSS-ul, apasati aici.

Dar ce e ala un feed reader?

Probabil ca deja folositi o forma de feed reader si nici macar nu ati realizat. Daca folostti servicii personalizate de home page precum My Yahoo ori My Google atunci tehnologia RSS e deja instalata. Prin intermediul ei sunt obtinute si afisate pe pagina personala continutul privind vremea, cursurile valutare si chiar unele stiri.

Alte aplicatii web-based sunt dedicate in exclusiv citirii feed-urilor. Unul dintre cei mai populari fead readeri web-based in acest moment este Bloglines, gratuit si usor de utilizat cel putin pentru inceput.

Utilizatorii Firefox pot adauga feed-uri RSS in browser folosind optiunea 'Live bookmarks'. Si utilizatorii Internet Explorer 7 sau 8 beneficiaza de RSS direct in browser (click pe iconita RSS).

In cele din urma exista si readeare pentru desktop care functioneaza ca un client email pentru feeduri. De exemplu Newsgator si Feed Demon.

Desi poate parea complicat chiar nu este.

In concluzie: RSS rezolva probleme mari.

RSS este adoptat la nivel global pentru ca e un lucru util pentru fiecare.

Beneficiile pentru cititori sunt evidente. Si e util si pentru dezvoltatorii de site-uri pentru ca noi vrem sa ne asiguram ca oamenii se simt confortabil inregistrandu-se si ca mesajul nostru nu este blocat de un filtru spam prea harnic.

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?