20 de ani de Porsche 911 GT3

20 de ani de Porsche 911 GT3

Lansarea primului Porsche 911 GT3, în martie 1999, la Salonul Auto de la Geneva, a semnalat începutul unei noi ere pentru piloții de mașini sport. Ca niciun alt Porsche 911, GT3 reunește toate caracteristicile Porsche Motorsport.

Dezvoltat de dublul campion mondial la World Rally, Walter Röhrl, inginerul motorsport Roland Kussmaul și specialiștii Porsche Motorsport de la Weissach, Porsche 911 GT3 a adus agilitatea de pe pistele de curse pe șosele. De atunci, acest atlet a devenit și mai rapid, mai precis și mai dinamic de la o generație la alta. Cu un motor aspirat normal, transmisie manuală și tracțiune pe puntea spate, rămâne, până în zilele noastre, cel mai popular Porsche 911 printre puriști.

Versiunile pentru curse ale Porsche 911 GT3 au scris istorie în sportul cu motor. În plus față de nenumăratele victorii în clasa sa, GT3 a obținut numeroase victorii generale în cele mai importante curse de anduranță, incluzând cursele de la Spa, de la Daytona și de la Nürburgring, pe care le-a câștigat de șapte ori, din anul 2000 încoace.

O parte a rețetei de succes a Porsche 911 GT3 este aceea că experiența și inovațiile din motorsport sunt întotdeauna încorporate în dezvoltarea următoarei versiuni de serie. Nu este de mirare că aproximativ 80% din toate automobilele 911 GT3 produse vreodată sunt conduse în mod regulat pe pista de curse.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Cea mai recentă versiune a modelului 911 GT3 a fost lansată în 2017. Focusul dezvoltării a fost reprezentat de motorul boxer cu șase cilindri: capacitatea sa a crescut la 4,0 litri, iar puterea la 368 kW (500 PS). Porsche a introdus, de asemenea, două dotări pentru puriști: pe de o parte, o transmisie manuală cu șase trepte era disponibilă ca o alternativă la PDK. Pe de altă parte, 911 GT3 ar putea fi comandat cu un pachet Touring discret, în care aripa fixă din spate era înlocuită cu un spoiler cu extindere automată. Și astfel se închide cercul: denumirea de „Pachet Touring” a fost o referire la versiunea mai restrânsă a legendarului Porsche 911 Carrera RS 2,7, din anii ’70.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?