200 de euro/an pentru masini poluante si 50 de euro/an pentru masinile noi - informatii neoficiale cu privire la viitoare taxa auto

Sectiuni Relevante

200 de euro/an pentru masini poluante si 50 de euro/an pentru masinile noi - informatii neoficiale cu privire la viitoare taxa auto

Ministrul Mediului a anuntat ca in scurt timp vom avea o noua taxa auto care va fi platita de absolut toti proprietarii de masini. Cristian Muntean, presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto sustine ca a intrat in posesia unor informatii din interiorul Ministerului Mediului si vine cu o forma de aplicare a noii taxe auto.

Conform sursei citata de Profit.ro si potrivit estimarilor, taxa auto va fi de 50 de euro pe an pentru toate masinile noi (motoare Euro 6 si Euro 5) si va creste gradual pana la 200 de euro pe an pentru masinile de poluare Euro 1 sau non-Euro.

Sumele sunt estimative, sunt doar niște principii de lucru în acest moment, și sunt foarte mari pentru un român care abia a avut bani să plătească o mașină second-hand", a precizat Muntean pentru Profit.

Banii colectati ar urma sa fie alocati bugetului pentru restituirea taxelor auto din trecut.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. "Partea cea mai tristă este faptul că taxa, care este foarte mare pentru români, are ca scop obținerea de fonduri pentru a plăti vechile taxe, timbrul de mediu sau taxa auto, indiferent cum s-au numit ele, plus dobânzile, sume pe care le-au încasat ilegal și acum trebuie să le restituie", a completat Cristian Muntean.

| de | Sursa: Profit

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?