3 sezoane de Formula E si 3 titluri pentru Renault e.dams

3 sezoane de Formula E si 3 titluri pentru Renault e.dams

Renault își continuă dominația în al treilea sezon al campionatului de Formula E. Performanţa şi energia Renault e.dams au fost recompensate în mod corespunzător cu al treilea titlu câştigat de echipă în cadrul campionatului FIA de Formula E.

În primul sezon, Renault e.dams a câştigat titlul la constructori şi a repetat performanța în anul următor. Prin câştigarea unui al treilea titlu consecutiv în Montreal, la ultima cursă, echipa îşi reconfirmă supremaţia. În ceea ce priveşte participarea lui Sébastien Buemi, acesta a pierdut titlul de pilot în primul an la o diferenţă de un punct, însă l-a obţinut anul următor, în finala de la Londra, după o cursă impresionantă.

În acest an, Renault e.dams a reuşit încă o dată să câştige cu şase victorii din douăsprezece curse, atingând un nou record şi fiind singura echipă care înscrie puncte în fiecare etapă. Gata să pună în joc titlurile sale, echipa şi Sébastien Buemi se impun încă din etapa care deschide campionatul la Hong Kong, reuşită urmată şi de alte succese la cursele din Marrakech şi Buenos Aires. Renault e.dams şi pilotul elveţian aduc victoria şi în Monaco, unde Buemi porneşte din pole position, primul din acest sezon şi se impune ca lider necontestat.

În săptămâna următoare, la Paris, Sébastian aduce prima victorie pe terenul celor de la Renault e.dams. El listează o altă reușită în palmaresul său în a două cursă de la Berlin, a şasea din opt etape. În acelaşi timp, Nico Prost permite în mod constant echipei să se apropie de titlu prin câștigarea unor puncte valoroase la fiecare etapă, devenind singurul pilot care a realizat acest lucru.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Cursa pentru titlul de piloţi a fost foarte strânsă în finala de la Montreal. Doar 18 puncte îl separau pe Sébastien Buemi de rivalului său, Lucas Di Grassi înainte de ultima cursă. Echipa a trăit un moment foarte greu sâmbătă cu accidentul lui Sebastian în sesiunea de antrenamente şi descalificarea lui ulterioară, iar ghinionul s-a repetat duminică, cu o cursă dificilă pentru ambii piloţi.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?