3425 de kilometri parcursi de prototipul Porsche Taycan in 24 de ore pe circuitul de la Nardo

3425 de kilometri parcursi de prototipul Porsche Taycan in 24 de ore pe circuitul de la Nardo

În 24 de ore, un model de pre-producție Taycan a parcurs o distanță de 3.425 de kilometri, parte a unui test pe circuitul de mare viteză de la Nardò, din Italia, chiar înainte de premiera mondială de pe 4 septembrie. Această distanță acoperă aproximativ distanța de la Nardo la Trondheim, oraș situat în Norvegia. În ciuda temperaturilor foarte ridicate de pe pista de testare din sudul Italiei, viteza medie atinsă a fost cuprinsă între 195 și 215 km/h.

Cu temperaturi maxime de 42 de grade Celsius și o temperatură pe pistă de până la 54 de grade Celsius, modelul Taycanu și-a dovedit abilitățile pe distanțe lungi, înainte de lansarea oficială. Testul a fost efectuat fără întreruperi, fiind necesare scurte popasuri doar pentru încărcarea rapidă a bateriei și schimbarea piloților. Echipa a fost formată din șase piloți de test Porsche.

Taycan este primul autovehicul de serie complet electric dezvoltat de Porsche, cu o tensiune de 800 de volți în sistem. Această tehnologie a ajutat 919 Hybrid să câștige cursa de 24 de ore de la Le Mans de trei ori la rând, iar acum face saltul în producția de serie.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Noul Porsche Taycan nu înseamnă doar rezistență. Propulsia electrică este proiectată astfel încât să își poată dezlănțui întreaga putere chiar și după accelerarea succesivă, la intervale scurte de timp. La sfârșitul lunii iulie, un vehicul pre-producție a accelerat de la 0 la 200 km/h de 26 de ori succesiv pe un aerodrom. Valoarea medie rezultată din cursele cronometrate s-a situat sub 10 secunde. Diferența dintre cele mai rapide și cele mai lente teste de accelerare a fost de 0,8 secunde.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?