35% dintre masinile noi vandute anul trecut in Romania au fost echipate cu motoare diesel. Romanii se alatura trendului european

Sectiuni Relevante

35% dintre masinile noi vandute anul trecut in Romania au fost echipate cu motoare diesel. Romanii se alatura trendului european

Scandalul Dieselgate a reusit sa genereze o repulsie in randul clientilor in ceea ce priveste motoarele diesel. Din 2015, anul aparitiei scandalului, si pana astazi, cota de piata a acestui tip de motorizare a scazut masiv la nivelul Europei. Iar romanii se alatura acestui trend.

Anul trecut, cota de piata a masinilor echipate cu motoare diesel noi vandute pe piata din Romania a fost de 35.2%, in scadere de la 46.1% (valoarea din 2017). Asa cum era de asteptat, cota de piata a masinilor echipate cu motoare pe benzina a crescut masiv, de la 51.8% in 2017 la 61.9% in 2018.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. In acelasi timp, clientii romani au inceput sa se orienteze si catre masinile cu sisteme alternative de propulsie. Astfel, in 2018, cota de piata a masinilor electrice a crescut la 2.9%.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?