A aparut un proiect de lege cu privire la circulatia trotinetelor electrice

Sectiuni Relevante

A aparut un proiect de lege cu privire la circulatia trotinetelor electrice

Ministrul Afacerilor Interne a publicat un proiect de Ordonanță cu privire la modificarea Codului Rutier pentru reglementarea circulației trotinetelor electrice.

În proiect, trotienta a fost definită ca fiind un vehicul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric".

Cei care utilizează trotientele trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani, iar până la vârsta de 16 ani sunt obligați să poarte cască de protecție. Pentru nerespectarea acestor reguli, cei care utilizează trotinetele electrice vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între 870 și 1160 de lei.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Pentru moment, proiectul se află în dezbatere publică, aceasta urmând să se încheie în 25 ianuarie.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?