Acasa la Mihai Marinescu

Acasa la Mihai Marinescu

Saptamana trecuta am fost invitat de pilotul brasovean Mihai Marinescu sa-i vizitez noua “casa”. Am parasit orasul pe o vreme ploioasa cu speranta ca la destinatie ma va asteapta ceva nou, ceva ce nu mai vazusem sau incercasem.

Ajung in dreptul Ploiestiului si vad in zare cum muntii stralucesc de un alb imaculat, iar cerul se insenineaza. Trec cu brio de o vale a Prahovei nu foarte aglomerata si ajung in Kronstadt. Ziua era pe sfarsite, insa intru in pub-ul unde Mihai Marinescu si-a instalat noua “casa”. In spatele unor usi de sticla vedem minunea.

Noul simulator profesionist pe care pilotul brasovean, ajutat de o echipa de nadejde, l-a creat si l-a instalat in Brasov. Mihai era in timpul antrenamentului, dar s-a aratat entuziasmat ca am putut ajunge. Am luat loc la o masa mai retrasa si am vorbit putin despre simulator.

Asa cum imi spune Mihai, noul Formula Racing Simulator a fost proiectul sau de diploma, iar cei de la District Racing l-au sustinut tot timpul. Dupa cum a povestit pilotul brasovean, soft-ul simulatorului poate replica monoposturi deFromula 1, Formula 2, World Series by Renault, masini de strada si GT-uri. De asemenea, poti testa aceste masini pe toate circuitele omologate de FIA. Scopul noului simulator este de a aduna o serie de oameni tineri din motorsportul romanesc si de a le oferi un loc pentru antrenament atunci cand conditiile financiare nu sunt suficiente.

Dupa cateva minute de povestiri, Mihai ma invita sa incerc noua jucarie. Eu il pot numi jucarie, insa pentru brasovean acesta reprezinta locul unde se antreneaza constant pentru ca intr-o buna zi sa-l putem vedea in Marele Circ.

Ajung in dreptul simulatorului si ma incearca o serie de emotii familiare. Ma simt din nou copil. Pun mana pe monopostul cu care Mihai Marinescu a concurat in Formula Renault in sezonul 2006 - 2007. Totul este original. Simulatorul are dimensiunile unui monopost adevarat, beneficiaza de pneurile de competitie, aripa spate este imensa, iar botul se continua intr-o lume virtuala creata cu ajutorul a trei televizoare ce ofera o vedere panoramica.

Mihai ma invata cum sa intru in cockpit, iar mai apoi imi spune: "De aici schimbi vitezele, iar pe mijloc gasesti pedala de frana". Brasoveanul merge cateva secunde la calculator, imi incarca circuitul din Barcelona si-mi spune sa o iau usor la inceput.

Putin timorat calc acceleratia, tin strans de volan si privesc inainte. Boxele urlau intr-un mod armonios, iar eu ma simteam acolo, pe circuit. Dupa cateva ture in care, trebuie sa recunosc m-am descurcat destul de binisor, Mihai se apropie de mine si incepe sa-mi dea o serie de indicatii. Il ascult ca pe doamna invatatoare, iar lucrurile incep sa se miste mai bine.

La un moment dat parasisem pub-ul din Brasov si credeam ca sunt pe acel asfalt lin de pe Circuit de Catalunya alaturi de un monopost de Formula 2 in timpul unor teste. Mai fac cateva ture de circuit dupa care imi inchei sesiunea. Mainile imi tremurau destul de binisor si ma simteam obosit, insa Mihai ma trezeste din vis si-mi spune ca m-am descurcat bine. O iau ca pe un mare compliment din partea acestuia, doar nu in fiecare zi am ocazia sa testez un simulator, iar un pilot de Formula 2 sa-mi faca asemenea complimente.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Pentru cei care vor sa-si testeze aptitudinile de pilot pe simulatorul Formula Racing pot accesa pagina Formula Pub. Pentru 99 de lei vor avea parte de 10 minute de asistenta din partea lui Mihai Marinescu si de alte 20 de minute de extaz.

| Sursa: Foto: Formula Pub

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?