Acciza suplimentara pentru carburanti de 50 de bani pe litru

Sectiuni Relevante

Acciza suplimentara pentru carburanti de 50 de bani pe litru

Ieri va anuntam ca premierul Victor Ponta vrea sa introduca o noua acciza suplimentare pentru carburanti. Astazi, o serie de detalii suplimentare au iesit la iveala. Vorbim despre o acciza in valoare de 10 eurocenti pe litru, aproximativ 50 de bani.

Suma colectata prin intermediul noii taxe ar urma sa fie folosita pentru construirea a 4.000 de kilometri de autostrada. Desi proiectul se afla in stadiu incipient, trebuie sa stiti ca Guvernul Romaniei inca nu a cheltuit suma alocata din bugetul national si prin programul european pentru constructia de autostrazi.

Viitoarea acciza ar urma sa fie aplicata timp de zece ani pentru a asigura dezvoltarea infrastructurii promise cetatenilor. Astfel, la fiecare plin romanii ar urma sa piarda aproximativ 4 litri de carburant.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Mai mult decat atat, guvernantii vor noi taxe si din partea transportatorilor. Acestia ar trebui sa plateasca intre 15 si 25 de eurocenti pentru fiecare kilometru parcurs.

| de | Sursa: AMK via Gandul

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?