Aniversare pentru Opel - 90 de ani de la recordul mondial obtinut de un vehicul cu motor de racheta

Sectiuni Relevante

Aniversare pentru Opel - 90 de ani de la recordul mondial obtinut de un vehicul cu motor de racheta

23 mai 1928, ora 10 dimineața: un autovehicul de curse futurist trece furtunos pe pista Avus din Berlin cu un șuierat ascuțit. Fritz von Opel, nepotul în vârstă de 29 de ani al fondatorului companiei, Adam Opel, a aprins succesiv cele 24 de rachete cu combustibil solid montate în spatele autovehiculului său, RAK 2, și a țâșnit prin fața tribunelor, lăsând în urmă o dâră de foc.

Autovehiculul negru lucios cu inscripția Opel a oprit în fața celor 3.000 de spectatori exuberanți: „Rocket Fritz” din Rüsselsheim tocmai stabilise un nou record de viteză, atingând 238 km/h. Mai mult, tocmai demonstrase publicului larg că motorul rachetă este puternic și poate fi controlat. Opel a dat startul epocii rachetelor în fața camerelor de televiziune și a pus bazele zborului spațial cu echipaj uman.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. „Apăs pedala de aprindere, iar rachetele urlă în spatele meu, aruncându-mă înainte. ... Apăs pedala din nou, și din nou și - cu un soi de furie - a patra oară. Nu mai văd nimic în părțile laterale. ... Accelerația îmi crește nivelul adrenalinei. Nu mai gândesc. Acționez instinctual, având în spate furia forțelor incontrolabile”, a declarat „Rocket Fritz” rememorând evenimentul.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?