Arrinera Hussarya: o reinterpretare poloneza a modelelor Lamborghini

Arrinera Hussarya: o reinterpretare poloneza a modelelor Lamborghini

Se implinesc patru ani de cand producatorul polonez Arrinera ne-a amenintat cu lansarea unui supercar.

Ei bine, dupa atata asteptare, polonezii vin pe piata cu modelul Hussarya. Numele supercarului provine de la ostasii armatei poloneze din secolul al doisprezecelea, botezati husari.

La capitolul design, Arrinera a lucrat mai bine de 14 luni, iar look-ul lui A.H.1, prototipul din care a fost inspirat supercarul Hussarya, a fost imbunatatit pentru a face fata la conditii reale. Tot la acest capitol, ar trebui sa amintim faptul ca modelul polonez seamana izbitor de mult cu produsele constructorului din Sant'Agata Bolognese.

In ceea ce priveste dimensiunile, Hussarya se incadreaza intre Gallardo si Aventador. Acesta este cu 100 mm mai lung decat Gallardo si are un ampatament mai scurt decat al lui Aventador cu doar 7 mm. Arrinera Hussarya este propulsat de un motor V8 de 6.2 litri pozitionat in partea din spate a caroseriei. Acesta dezvolta 650 de cai putere si, conform declaratiilor producatorului, sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 3.2 secunde.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Modelul va intra in productie anul viitor si va fi asamblat in Polonia de o divizie a celor de la MAN. Pana atunci, Hussarya va fi supus unor teste riguraose in Spania.

| de | Sursa: Autoblog

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?