Aston Martin DBX, primul SUV al companiei britanice, are un V8 de 550 CP

Aston Martin DBX, primul SUV al companiei britanice, are un V8 de 550 CP

Aston Martin este unul dintre producătorii consacrați pentru dezvoltarea modelelor sport. Dar odată cu asaltul SUV-urilor, britanicii s-au gândit să ofere ceva și "maselor". Am pus între ghilimele, întrucât noul Aston Martin DBX, primul SUV al companiei, se adresează publicului larg care iubește SUV-urile, însă prețul de aproape 200.000 de euro cu siguranță nu va fi înghițit ușor de toată lumea.

Noul Aston Martin DBX este dezvoltat pe o platformă din aluminiu, și în ciuda faptului că vormbim despre un SUV cu o lungime de 5 metri, masa totală anunțată de producătorul britanic este de 2.2 tone. Iar DBX nu este un SUV doar cu numele, întrucât avem o gardă la sol standard de 190 de mm care poate fi extinsă până la 235 de mm, grație suspensiei pneumatice.

Aston Martin DBX este dotat cu un motor pe benzină V8 de 4.0 litri biturbo care va putea genera până la 550 de cai putere și 700 Nm. Modelul este echipat cu o transmisie automată cu nouă rapoarte și, bineînțeles, cu un sistem de tracțiune integrală.

De la 0 la 100 km/h, Aston Martin DBX va avea nevoie de 4.5 secunde, iar viteza maximă nu a fost limitată electronic, motiv pentru care aceasta ajunge până la 290 km/h.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Interiorul va fi echipat cu scaune sport și cu un ecran central de 10.25 inch. Și instrumentarul de bord va fi unul digital și va avea o diagonală de 12.3 inch.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?