2014: Audi a castigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans

2014: Audi a castigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Audi s-a impus pentru al cincilea an consecutiv in cadrul Cursei de 24 de ore de la Le Mans. Cu o multime de surprize inainte de debutul celebrei curse de anduranta, si cu si mai multe probleme intalnite pe parcursul celor 24 de ore de competitie, Audi reuseste dubla la Le Mans.

Masina cu numarul 2 pilotata de Marcel Fassler, Andre Lotterer si Benoit Treluyer s-a clasat pe prima pozitie a podiumului, urmata de Audiul cu numarul 1, pilotat de Lucas di Grassi, Tom Kristensen si Marc Gene, acesta din urma fiind solutia de rezerva pentru Loic Duval, pilotul care a suferit un accident in timpul calificarilor.

Pe pozitia a treia a podiumului a sosit monopostul Toyota TS040 Hybrid cu numarul de concurs 8, la volanul caruia s-au aflat Anthony Davidson, Nicolas Lapierre si Sebastien Buemi. Pe locul patru al cursei de astazi, s-a clasat un monopot Toyota Rebelion R-ONE care a concurat la clasa speciala LMP1-L.

Asa cum deja stiti, Porsche s-a reintors la Le Mans dupa 16 ani de pauza. Cu siguranta oficialii echipei erau constienti ca anul acesta va fi unul de acomodare, iar clasarea pe pozitiile 5 si 6 nu ar trebui sa fie una surprinzatoare.

La clasa LMP2 batalia pentru prima pozitie s-a dat pana in ultima ora de competitie. Cu doar o ora inainte de final masinile cu numarul 38 si 46 erau despartite de doar 49 de secunde. La final, pe primul loc s-a clasat modelul Zytek Z11SN, urmat de Ligier JS P2. Pe ultima pozitie a podiumului s-a clasat monopostul Alpine A450 cu numarul de concurs 36.

La clasa LM GTE Pro batalia s-a dat tot pana in ultimele minute ale competitiei. Aici Ferrariul condus de Fisichela, Vilander si Bruni s-a impus, urmat de masina Porsche cu numarul de concurs 92 si de Chevroletul cu numarul 73.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. La clasa LM GTE Am nu au existat surprize prea mari. Aici echipa Aston Martin Racing, alaturi de masina cu numarul 95 a facut o cursa superba, desi la final au avut parte de o serie de probleme care putea duce la pierderea primei pozitii. Pe locul doi al clasamentului a venit Porschele cu numarul de competitie 88, iar pe locul trei s-a clasat un Ferrari 458 Italia apartinand echipei AF Corse.

| de | Sursa: Foto: Autosport

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?