Audi a prezentat la Shanghai conceptul AI:ME, un hatchback electric destinat oraselor

Audi a prezentat la Shanghai conceptul AI:ME, un hatchback electric destinat oraselor

Audi a prezentat la Salonul Internațional Auto de la Shanghai 2019 un concept auto adaptat tendințelor globale în dezvoltarea urbană. Producătorul german a luat în calcul un viitor cu infrastructură urbană adaptată condusului autonom, în care experiența și siguranța pasagerilor vor fi amplificate prin soluții de inteligență artificială.

Audi AI:ME este al treilea model dintr-o serie de concepte auto prin care marca transmite viziunea sa privind viitorul mobilității. În 2017 Audi a prezentat public Aicon, un concept pentru călătorii business pe distanțe lungi. A urmat PB 18, model pentru călătorii ocazionale sau pentru iubitorii de curse. AI:ME este adaptat traficului din marile metropole, motiv pentru care a fost expus în premieră la Shanghai, oraș cu o populație de peste 26 milioane de locuitori. Al patrulea model Audi din această serie va fi expus la unul dintre marile saloane auto din luna septembrie a acestui an.

La exterior AI:ME are o lungime de 4,3 metri, lățime de 1,9 metri și înălțime de 1,52 metri. Absența arborelui de transmisie și dimensiunile mai mici ale consolei, elemente specifice modelelor electrice, suplimentează spațiul interior. În modul de condus autonom elementele de control (volanul, pedalele, consola) ale AI:ME se retrag, fiind acoperite cu suprafețe din lemn de nuc. Pedalele sunt înlocuite cu o banchetă tip otoman. Pentru suportul paharelor au fost create suprafețe magnetice.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Fiind conceput pentru marile orașe AI:ME nu atinge viteze foarte mari. Opțiunile disponibile sunt adaptate limitelor din interiorul orașelor. Proiectanții estimează că automobilul se va deplasa cu viteze între 20 și 70 de km/oră și va putea funcționa ore întregi fără a necesita alimentare. Bateria modelului are o capacitate de 65 kW/oră iar sistemul de frânare regenerativă și greutatea redusă permit un consum energetic scăzut în condiții de trafic urban.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?