Audi a publicat primele poze si detalii cu SQ7 TDI facelift

Audi a publicat primele poze si detalii cu SQ7 TDI facelift

Au trecut doar câteva săptămâni de la prezentarea lui Q7 facelift, iar oficialii Audi vin cu primele imagini și detalii referitoare la vârgul de gamă SQ7 TDI.

Așa cum era de așteptat, noile modificări operate pe versiunile civile sunt preluate și de varianta de performanță, însă anumite elemente de caroserie și de interior vin acum cu tente și mai sportive. Cu toate acestea, SQ7 TDI facelift iese în evidență mulțumită uzinei de putere aflată sub capotă.

Audi SQ7 TDI facelift impresionează cu puterea sa enormă, generată de motorul diesel V8 4,0 TDI supraalimentat biturbo, ce generează 320 kW, adică 435 CP şi asigură un cuplu de 900 Nm între 1.250 şi 3.250 rpm. SUV-ul de talie mare sprintează astfel de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde şi atinge o viteză maximă, limitată electronic, de 250 km/h. În funcţie de dotarea sa, SQ7 TDI foloseşte între 7,6 şi 7,4 litri de combustibil la 100 de kilometri, ceea ce înseamnă emisii de CO₂ între 200 şi 194 grame per kilometru.

Sub-sistemul electric de 48 de volţi alimentează compresorul electric (EPC). Acesta asistă cele două turbocompresoare în momentele în care sistemul de accelerare solicită o putere mare şi când, energia gazelor de evacuare este încă redusă. În respectivele momente, furnizează aer proaspăt, care este foarte important pentru combustie. Drept urmare, cuplul enorm este disponibil instantaneu, practic în orice moment, inclusiv la accelerarea de la viteze mici şi mai ales la demaraj.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Compresorul este integrat în galeria de admisie. În doar 250 de milisecunde, motorul electric compact accelerează turbina compresorului la 70.000 de rotaţii pe minut. În sistemul de evacuare, sunt integrate două actuatoare de sunet, ce modulează sunetul plin, specific motoarelor cu opt cilindri.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?