Audi Crosslane Coupe Concept a fost prezentat la Paris

Audi Crosslane Coupe Concept a fost prezentat la Paris

Audi a dezvelit pe scena marelui Salon Auto de la Paris conceptul Crosslane Coupe, un prototip ce vine sa prefigureze design-ul viitoarelor SUV-ul din Ingolstadt.

Mai mult decat atat, Audi a mizat si pe partea ecologica, conceptul amintit mai sus avand sub caroserie un tren de rulare hibrid plug-in. Pentru a-l pune in miscare pe Crosslane Coupe, Audi a optat pentru simbioza dintre un propulsor pe benzina de 1.5 litri cu trei cilindri in linie si dintre doua motoare electrice. In total, conceptul german dezvolta 177 de cai putere este capabil sa faca suta in 8.6 secunde, iar viteza maxima se cifreaza al 182 km/h.

In modul 100% electric, neamtul sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 9.8 secunde, iar autonomia este de 86 de kilometri. Pentru ca vorbim despre un model hibrid, consumul de carburant devine punctul forte, iar Audi Crosslane Coupe nu face rabat de la aceasta regula. Conceptul producatorului din Ingolstadt reuseste sa parcurga 100 de kilometri cu doar 1.1 litri de combustibil, in timp ce emisiile de CO2 ajung la 41 g/km.

Primul motor electric (EM1) joaca mai multe roluri in angrenajul lui Crosslane Coupe. Acesta devine generator, dar si starter, in timp ce al doilea agregat electric (EM2) asigura propulsia modelului german.

Multumita acestui artificiu tehnic, conceptul Audi poate rula in mai multe moduri. La viteze de pana la 55 km/h, puterea este transmisa rotilor doar de la EM2, energia fiind extrasa din bateriile litiu-ion. Atunci cand sistemul de propulsie devine unul legat in serie, motorul conventional si EM1 produc energie electrica pentru a sustine si pentru a substitui bateria, in cazul in care aceasta s-a descarcat complet.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Desi oficialii Audi nu au declarat nimic referitor la viitorul lui Crosslane Coupe, exista o serie de voci ce sugereaza ca aceasta ar putea fi ultimul pas inaintea prezentarii versiunii de serie, botezata Q2.

| de | Sursa: Audi

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?