Audi RS 5 DTM va participa pentru prima data la o cursa nocturna

Sectiuni Relevante

Audi RS 5 DTM va participa pentru prima data la o cursa nocturna

Campionul DTM, René Rast, se va confrunta, alături de colegii piloţi, cu o provocare inedită în acest weekend: echipa Audi Sport va concura la prima cursă nocturnă din DTM. Staţiunea italiană de pe coasta mării, Misano Adriatico, va găzdui primele două curse nocturne din istoria DTM, în zilele de sâmbătă şi duminică (25/26 august), în ambele zile startul fiind la ora 22.30 (CEST) .

Locul de desfăşurare a MotoGP Grand Prix of San Marino are proiectoare de nocturnă, astfel că este locul perfect pentru cursele de noapte. De neuitat este cursa incitantă din 1999, din cadrul Campionatului German de Super Touring, câştigată de Christian Abt, cu un Audi A4 quattro. Într-o căldură sufocantă, el a reuşit să depăşească Opel-ul lui Uwe Alzen, cu doar foarte puţin înainte de a trece linia de finiş.

La momentul respectiv, cursele de pe Misano se desfăşurau încă în sensul opus acelor de ceasornic. În prezent, echipele pilotează pe pista de 4,226 de kilometri în sensul acelor de ceasornic. Conform simulărilor, Audi RS 5 DTM va atinge aici o viteză maximă de circa 250 km/h. Cele mai multe dintre viraje sunt semi-rapide. "Excepție face virajul mega-rapid dinspre finalul turei de circuit," explică René Rast.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Pilotul Audi cunoaşte Misano de la evenimentele cu automobilul de curse Audi R8 LMS GT3, la fel ca ceilalţi piloţi Audi, Robin Frijns şi Jamie Green. Britanicul Green, a câştigat recent, în iunie, o rundă a Campionatului GT Italian şi a făcut şi un test de vizibilitate pe timp de noapte.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?