Audi Sport Quattro Concept debuteaza la Frankfurt

Audi Sport Quattro Concept debuteaza la Frankfurt

Acum trei ani, Audi prezenta in cadrul Salonului Auto de la Paris, conceptul Quattro. Astazi, oficialii germani vin sa agite si mai mult spiritele si vor expune la Frankfurt o versiune restilizata a conceptului din 2010.

Spre deosebire de 2010 Audi Quattro Concept, noul prototip al nemtilor dispune de un spoiler nou, de faruri modificate si echipate cu tehnologia LED Matrix si stopuri redesenate.

O alta modificare, mult mai importanta de aceasta data, o notam in dreptul dimensiunilor. Spre deosebire de vechiul concept, cel de la Frankfurt va fi mult mai mare. Vorbim despre 4.602 mm in lungime, 1.964 mm in latime, 1.368 mm in inaltime si un ampatament de 2.748 mm.

Desi vorbim despre un concept de dimensiuni mari, masa acestuia a fost micsorata multumita aluminiului si otelului cu rezistenta inalta. La final, nemtii au tras linie si au spus ca noul Audi Sport Quattro Concept cantareste 1.850 de kilograme.

Sub capota, totul s-a transformat in "eco". Vorbim despre un tren de rulare hibrid ce adopta un motor pe benzina V8 bi-turbo de 4.0 litri capabil sa ofere 560 de cai si 700 Nm si o unitate electrica de 150 CP si 400 Nm, tinuta in viata de un set de baterii litiu-ion a carui capacitate masoara 14.1 kWh.

La final, Audi spune ca noua configuratie permite dezvoltarea unui total de 700 de cai si 800 Nm. Resursele sunt manageriate de o cutie tiptronic cu opt rapoarte si de tractiunea integrala Quattro.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Sprintul de la 0 la 100 km/h are loc in 3.7 secunde, in timp ce viteza maxima se cifreaza la 305 km/h. Chiar si cu aceste valori, Audi Sport Quattro Concept promite un consum de 2.5 litri la 100 de kilometri.

| de | Sursa: Audi

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?