Autostrada Bucuresti - Constanta va primi perdele forestiere pentru protectia impotriva viscolului

Sectiuni Relevante

Autostrada Bucuresti - Constanta va primi perdele forestiere pentru protectia impotriva viscolului

Autostrada Bucuresti - Constanta va primi o serie de perdele forestiere pentru a preveni efectele nedorite ale viscolului in sezonul rece. Conform colegilor de la Stirile ProTV, primele perdele forestiere vor fi plantate pe segmentul Cernavoda - Fetesti, cea mai afectata zona a sezonului trecut.

Grosimea acestor perdele forestiere variaza intre 12 si 30 de metri, in functie de expunerea zonei la viscol. Primul tronson va avea o lungime de 11 kilometri si va fi plantat pe sensul de mers spre Bucuresti. Conform aceleiasi surse, copacii plantati vor avea o inaltime de 1 metru, urmand ca in fiecare an acestia vor sa creasca cu 50 de centimetri, iar in opt ani sa ajunga la maturitate. In cazul in care copacii nu vor fi crutati, acestia vor ajunge la o inaltime de cinci metri si vor reduce considerabil efectul viscolului asupra autostrazii.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Legea in vigoare prevede ca perdeaua forestiera sa aiba o latime maxima de 30 de metri si sa fie plantata la o distanta de 25 pana la 50 de metri de sosea.

| de | Sursa: Stirile ProTV

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?