BMW a publicat o imagine cu volanul viitorului model electric iNext

BMW a publicat o imagine cu volanul viitorului model electric iNext

BMW iNEXT deschide o nouă eră a plăcerii condusului. Primul model BMW Group în care conducătorul nu mai trebuie să se ocupe permanent de misiunea condusului, dar încă poate prelua activ comanda în orice moment, este echipat cu un volan cu design complet nou.

Cu geometria sa poligonală, este perfect pentru trecerea de la condus foarte automatizat la unul activ şi invers. În plus, contururile unice ale volanului - inspirate din motorsport - optimizează accesul şi confortul în scaun, dar oferă şi o vizibilitate îmbunătăţită a panoului de instrumente.

Avantajele acestei geometrii sunt evidente în special când se trace de la condus foarte automatizat la condus activ. În comparaţie cu forma circulară, permite recunoaşterea cu mai mare uşurinţă a unghiului de direcţie pe baza poziţiei volanului. În momentul în care conducătorul preia din nou controlul automobilului, acesta poate detecta instantaneu unghiul actual al direcţiei - atât vizual, cât şi prin intermediul atingerii - astfel încât să îşi poată continua călătoria cu BMW iNEXT în mod sigur şi confortabil pe traseul deja început.

Fibrele optice integrate în secţiunile laterale ale volanului informează conducătorul de disponibilitatea funcţiilor de condus foarte automatizat prin intermediul mesajelor luminoase, indicând situaţiile în care conducătorului i se solicită preluarea controlului activ al maşinii.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Asemenea ecranului curbat, volanul poligonal face parte din designul interior de pionierat al BMW iNEXT - un model care va fi produs din 2021 ca nou avanpost tehnologic al BMW Group.

| de | Sursa: BMW

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?