BMW, Daimler, Ford si Volkswagen pregatesc IONITY, reteaua Pan-Europeana de Incarcare de Mare Putere

Sectiuni Relevante

BMW, Daimler, Ford si Volkswagen pregatesc IONITY, reteaua Pan-Europeana de Incarcare de Mare Putere

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company şi Volkswagen Group cu Audi şi Porsche au anunţat crearea joint-venture-ului IONITY, care dezvoltă şi implementează o reţea de Încărcare de Mare Putere (High-Power Charging / HPC) pentru automobile electrice în Europa.

Prin lansarea a aproximativ 400 staţii HPC până în 2020, IONITY va uşura călătoriile pe distanţe lungi şi marchează un pas important pentru automobilele electrice. Având sediul la München (Germania), joint-venture-ul este condus de directorul executiv Michael Hajesch şi directorul de operaţiuni Marcus Groll, cu o echipă în extindere care va număra 50 de oameni la începutul anului 2018.

"Prima reţea HPC pan-europeană joacă un rol esenţial în crearea unei pieţe pentru automobile electrice. IONITY va îndeplini obiectivul nostru comun de a oferi clienţilor capacităţi de încărcare rapidă şi plăţi digitale pentru a facilita călătorii pe distanţe lungi", a declarat Hajesch.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Un total de 20 de staţii vor fi deschise publicului în acest an, localizate pe principalele drumuri din Germania, Norvegia şi Austria, la intervale de 120 de kilometri, prin parteneriate cu "Tank & Rast", "Circle K" şi "OMV". În 2018, reţeaua se va extinde la peste 100 de staţii, fiecare permiţând să fie utilizată de mai mulţi clienţi, cu automobile de la constructori diferiţi, pentru a-şi reîncărca vehiculele simultan.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?