BMW i3 si i8

BMW i3 si i8

BMW a facut publice noi informatii cu privire la sub-brandul lor ce poarta simplul nume de 'i' si care este rezervat exclusiv vehiculelor hibdide si electrice.

Primele doua modele ce vor purta emblema 'i' sunt BMW i3 si i8 care vor fi asamblate la uzina BMW din Leipzig si care urmeaza sa fie lansate pe piata auto in anul 2013. BMW va investi in jur de 400 milioane Euro in noi departamente din cadrul acestei uzine si va crea in jur de 800 de noi locuri de munca.

Viitoarele BMW i3 si i8 vor avea la baza noua arhitectura LifeDrive, ceea ce inseamna ca sasiul din partea motorului va fi fabricat din aluminiu, iar celula pasagerilor va fi fabricata din fibra de carbon ranforsata cu plastic (CFRP).

BMW i3, ce era cunoscut pana acum ca MegaCity, va dispune de un tren de rulare electric asemanator cu cel al modelului BMW Seria 1 ActivE.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Cat despre BMW i8, conform unor zvonuri, acesta va fi propulsat de un sistem hibrid compus dintr-un motor pe benzina in 3 cilindri si un motor electric.

| de | Sursa: BMW

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?