BMW i8 a fost prezentat inainte de debutul de la Frankfurt

BMW i8 a fost prezentat inainte de debutul de la Frankfurt

BMW a prezentat astazi noul model hibrid sport, i8. Acesta este cel de-al doilea produs al sub-brandului i, iar debutul oficial va avea loc saptamana viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

BMW i8 va reprezenta un salt important in ceea ce priveste inovtiile bavareze. Acesta va sosi cu un sistem de propulsie hibrid, cu o caroserie inovatoare si cu primul motor cu trei clindri din gama BMW. Unitatea dispune de o cilindree de 1.5 litri si ofera 231 de cai putere, in timp ce motorul electric aduce cu sine inca 131 de cai.

Conform oficialilor BMW, cele doua propulsoare pot lucra independent sau impreuna, in functie de cerintele soferului. Sprintul de la 0la 100 km/h are loc in aproximativ 4.5 secunde, in timp ce viteza maxima a fost limitata electronic la 250 km/h. In modul electric, viteza maxima de deplasare a lui BMW i8 va fi de 120 km/h.

Tot in acest mod, autonomia ajunge pana la 35 de kilometri, in timp ce intr-un mod de rulare combinat, distanta pe care o poti strabate cu un singur plin creste pana la 500 de kilometri. Astfel, BMW i8 promite un consum mediu mixt de doar 2.5 litri la suta.

Resursele motorului sunt puse in valoare de o cutie automata cu sase trepte. Aceasta manageriaza motorul cu ardere interna ce angreneaza puntea spate, in timp ce de rotile din fata se ocupa unitatea electrica.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Noul BMW i8 masoara 4.689 de milimetri in lungime si are o latime de 1.942 de milimetri. Amapatamentul ajunge la 2.800 mm, in timp ce inaltimea masoara 1.293 de milimetri. Coeficientul aerodinamic anuntat de producator este de 0.26, o valoare excelenta.

| de | Sursa: BMW

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?