BMW i8 - Specificatii tehnice complete

BMW i8 - Specificatii tehnice complete

BMW a anuntat ca incepand cu luna iunie a acestui an, vom putea vedea pe strazi primele exemplare ale hibridului i8. Primii clienti care isi vor primi masinile sunt aceia care au comandat modelul bavarez in toamna anului trecut, odata cu deschiderea listelor de pre-comenzi.

In plus, oficialii BMW au publicat si specificatiile tehnice complete ale hibridului sportiv. Conform producatorului bavarez, BMW i8 ofera un consum de 2.1 litri la suta in ciclul NEDC pentru pentru prima suta de kilometri. Pe masura ce distanta parcursa creste, consumul de carburant variaza, intrucat energia stocata in acumulatori va scadea, iar propulsorul cu ardere interna va intra in functiune.

De asemenea, BMW a declarat ca in urma unor teste complexe realizate in viata reala, hibridul sportiv a reusit sa obtina un consum mediu mai mic de 5 litri la suta de kilometri in mediul urban.

In ceea ce priveste consumul extra-urban, BMW spune ca i8 va afisa mai putin de 7l/100 km, in timp ce in regim de autostrada, hibridul va obtine sub 8 litri la suta. Per total, BMW anunta ca i8 este cu 50% mai eficient decat un model echivalent echipat doar cu un propulsor conventional.

Asa cum deja stiti, BMW i8 dispune de un motor cu trei cilindri de 1.5 litri si de o unitate electrica. Propulsorul pe benzina se lauda cu 231 de cai 320 Nm, in timp ce motorul electric aduce cu sine 131 CP si 250 Nm. Trenul de rulare hibrid este capabil sa ofere un total de 362 de cai putere.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Un plin de energie are loc in maximum trei ore atunci cand i8 este conectat la o priza standard, sau in mai putin de 2 ore, daca este utilizat incarcatorul special BMW i Wallbox.

| de | Sursa: BMW

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?