Continental Romania lanseaza un concurs pentru studenti: proiectarea masinii viitorului

Sectiuni Relevante

Continental Romania lanseaza un concurs pentru studenti: proiectarea masinii viitorului

Continental lansează în Iași o nouă oportunitate pentru studenții cu pregătire tehnică. iDEAS (Intelligent Driving, Engineering and Autonomous Systems) este noua competiție la care aceștia se pot înscrie până pe 22 decembrie pentru a pune în practică cunoștințele acumulate în anii de studiu și pentru a beneficia de expertiza specialiștilor Continental.

Competiția este organizată în jurul conceptelor de conducere autonomă și a nivelurilor de automatizare definite de industrie, unde nivelul 0 reprezintă absența oricărui sistem de asistare la condus, iar nivelul 5 reprezintă automatizarea maximă, unde nu mai este necesară existența unui subiect uman pentru a monitoriza sau controla deplasarea vehiculului.

Provocarea pe care Continental o lansează odată cu ediția din acest an a competiției este iDEAS in High Traffic +, în care concurenții sunt încurajați să construiască mașini autonome care să se descurce în condiții de trafic semaforizat și cu alți participanți la trafic: respectarea unui traseu predefinit, recunoașterea și respectarea semnelor de circulație și a culorilor semaforului, detectarea posibilelor obstacole frontale și evitarea acestora, oprire la trecerea de pietoni, detectarea stațiilor de încărcare etc.

În paralel se vor desfășura alte două competiţii: iDEAS Software, construită în jurul sarcinilor de programare și iDEAS Hardware, în care studenţii sunt provocați să construiască pe loc un circuit electric.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Valoarea totală a premiilor oferite de Continental se ridică la suma de 9500 de euro. Finala competiției are loc în luna mai, când echipele concurente vor avea ocazia să-și prezinte proiectul în fața unui juriu format din specialiști Continental și să facă o demonstrație practică pe o pistă care va simula traficul din oraș.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?