Cu 10% mai usor: noul Opel Corsa cantareste mai putin de 1.000 kg

Cu 10% mai usor: noul Opel Corsa cantareste mai putin de 1.000 kg

Cea de-a șasea generație a modelului Opel Corsa are un design complet nou, care determină o sporire a eficienței. Noul Corsa va fi lansat în premieră înainte de sfârșitul acestui an.

Fie că sunt echipate cu un motor diesel, pe benzină sau – pentru prima oară – în varianta electrică, toate autovehiculele Corsa din noua generație au o greutate redusă, îmbunătățind dinamica de conducere și reducând consumul de carburant.

Cea mai ușoară versiune din noua generație are o greutate sub borna de 1.000 kg - fără șofer, modelul cu cinci uși cântărește doar 980 kg. În comparație cu modelul anterior, această variantă este cu 108 kg mai ușoară.

O reducere a greutății cu aproximativ 10%, deși noul model are o lungime similară, de 4,06 m. O asemenea reducere a greutății cu păstrarea unor dimensiuni similare reprezintă o realizare remarcabilă de care clientul profită în mod direct.

Reducerea semnificativă a greutății modelului Corsa a fost obținută prin folosirea oțelurilor de diferite clase de calitate și a unor metode variate de îmbinare. Printre acestea se numără utilizarea consecventă a oțelurilor de înaltă rezistență și ultrarezistente, precum și optimizarea traseelor sarcinii, îmbinărilor, structurii și formei.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. În comparație cu modelul anterior, caroseria brută este cu 40 kg mai ușoară. Noul Corsa se bazează pe noua platformă „multi-energie” pentru autovehicule de mici dimensiuni și compacte, care permite echiparea cu diferite sisteme de propulsie.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?