Cum poti sa-ti recuperezi taxa auto

Sectiuni Relevante

Cum poti sa-ti recuperezi taxa auto

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat procedura prin care iti poti recupera taxa auto platita. Cei care intre 1 ianuarie 2007 si 1 martie 2013 au achitat aceasta taxa pot merge direct la ANAF pentru restituirea ei.

Iata de ce ai nevoie pentru a-ti cere banii inapoi. In primul rand trebuie sa completezi o cerere de returnare a taxei auto pe care o gasesti pe website-ul ANAF. Aceasta poate fi trimisa prin posta cu confirmare de primire sau o poti depune direct la ghiseele ANAF. Totodata, vei avea nevoie de o copie dupa actul de identitate, chitanta care face dovada ca ai platit taxa auto si copii dupa cartea de identitate a masinii si certificatul de inmatriculare. Daca vei merge direct la ANAF atunci vei avea nevoie de documentele in original.

In cazul in care ai pierdut chitanta cu ajutorul careia sa faci dovada platii, nu este nicio problema. ANgajatii ANAF o vor cauta in sistem. In maxim 45 de zile vei primi un raspuns la solicitarea ta, iar banii vor fi returnati in transe egale pe o perioada de cinci ani. La suma finala se adauga si dobanzi calculate in functie de indicele preturilor de consum oferit de INS.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Este posibil ca angajatii ANAF sa mai ceara si alte documente care sa ateste plata taxei auto, iar tu ai la dispozitie 60 de zile. In cazul in care nu le depui, cererea va fi respinsa.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?