Dacia a avut profit de peste 120 de milioane de euro in 2017, in crestere cu 9%

Sectiuni Relevante

Dacia a avut profit de peste 120 de milioane de euro in 2017, in crestere cu 9%

Dacia a avut un parcurs bun in 2017, iar rezultatele financiare vorbesc de la sine. Cifra de afaceri în lei a fost în creștere cu 11,45% față de 2016. Anul trecut Dacia a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 23,1 miliarde lei (5,1 miliarde de euro).

Vânzările în afara României (la export şi în Uniunea Europeană) ale vehiculelor și ale componentelor auto rămân la un nivel ridicat în totalul vânzărilor Dacia (92,6%). Această evoluție arată că vehiculele marca Dacia sunt foarte apreciate atât în Europa cât şi pe alte continente.

În 2017, rezultatul înainte de impozit s-a ridicat la 550,5 milioane lei (120,5 milioane de euro), în creștere cu 9% față de 2016.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Întrebat ce a condus la această creștere, Liviu Bocșaru, directorul administrativ și finacial al Automobile Dacia SA a răspuns: Pentru noi este foarte important ca profitul să vină din exploatare, pentru că aceasta arată rentabilitatea operațiunilor curente şi că resursele companiei au fost utilizate eficient. În 2017, profitul din exploatare a urmat tendința cifrei de afaceri, fiind cu 57 milioane de lei mai mare decât cel din 2016, deci creșterea de business explică în cea mai mare parte această evoluție favorabilă.

| de | Sursa: Dacia

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?