Dacia aniverseaza 100.000 de unitati 0.9 TCe produse la Mioveni

Sectiuni Relevante

Dacia aniverseaza 100.000 de unitati 0.9 TCe produse la Mioveni

Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia a produs 100.000 de unitati 0.9 TCe in cadrul grupului de la Mioveni. Aceasta borna a fost atinsa de Dacia inca de la inceputul lunii iulie.

Motorul produs la Mioveni are o capacitate cilindrica de 899 cmc, trei cilindri si o turbina. In prezent acesta poate fi gasit pe modelele Logan, Sandero, Sandero Stepway si Logan MCV si, conform oficialilor romani acesta cantareste cu 15 kilograme mai putin decat un motor aspirat de putere echivalenta.

Pentru a putea constientiza performanta Dacia, trebuie sa va amintim ca productia acestui motor a debutat in a doua parte a anului 2012, iar planurile romanilor sunt mari. Acestia vor ca pana la finele lui 2013, linia de productie sa fie optimizata pentru a dispune de o capacitate de 450.000 de unitati pe an.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Uzina MEcanica si Sasiuri Dacia este prima fabrica din cadrul grupului francez Renault care se ocupa cu producerea acestui motor si este a doua mare uzina situata pe platforma de la Mioveni.

| de | Sursa: Dacia

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?