Dacia Duster facelift: 6.3 litri la suta in compania unitatii de 1.2 benzina

Dacia Duster facelift: 6.3 litri la suta in compania unitatii de 1.2 benzina

Dacia a prezentat noul Duster facelift in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Zilele trecute, in Franta s-a desfasurat testul international cu proaspatul Duster facelift, motiv pentru care, Dacia a venit cu o galerie foto completa si cu detalii noi.

Pentru inceput, pretul modelului va fi de 10.900 de euro, iar in versiunea standard, Duster va primi patru airbag-uri si sistemul de control electronic al stabilitatii (ESC). Pentru cei care vor mai mult, Dacia pune la dispozitie sistemul de infotainment si navigatie MediaNAV, cruise control cu regulator de viteza si asistenta la parcarea cu spatele.

Poate cea mai importanta modificare a fost adoptarea unitatii de 1.2 litri. Aceasta poate produce 125 de cai putere si 205 Nm. Conform oficialilor de la Mioveni, 90% din cuplul motorului este oferit inca de la 1.500 rpm, in timp ce de la 2.000 pana la 3.000 rpm, procentul ajunge la 100%.

In aceste conditii, Duster facelift in versiunea 4x2 va fi capabil de un consum de 6.3 litri la 100 de kilometri, in timp ce emisiile de CO2 se cifreaza in jurul valorii de 145 de grame per kilometru. Unitatea pe benzina vine in compania cutiei manuale cu sase rapoarte.

Ca si pana acum, Dacia Duster facelift va putea fi comandat alaturi de unitatea pe benzina de 1.6 litri si 105 CP sau alaturi de motorul diesel de 1.5 litri disponibil in versiunile de putere de 90, respectiv 110 CP.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. La interior, noul Duster facelift vine cu cateva noutati vizibile. Amintim aici mutarea comenzilor pentru geamurile electrice pe portiere si, bineinteles, aparitia ecranului tactil al sistemului MediaNav. In plus, inginerii Dacia se lauda ca au antifonat mult mai bine versiunea restilizata a lui Duster. Acestia spun ca la viteza de 130 km/h zgomotul din interiorul noului Duster facelift poate fi comparat cu zgomotul produs la 90 km/h de versiunea precedenta.

| de | Sursa: Carscoops

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?