Dacia Duster va concura in Raliul Dakar 2013

Dacia Duster va concura in Raliul Dakar 2013

Dacia Duster va avea ocazia sa-si demonstreze veleitatile de supravietuitor in cadrul Raliului Dakar 2013.

Doua echipe din Argentina au anuntat ca vor concura in cea mai grea cursa de raliu din lume alaturi de doua exemplare Duster ce vor purta sigla Renault. Emiliano Spataro-Benjamin Lozada si Jose Mauricio Garcia-Malano alcatuiesc cele doua echipe ce urmeaza sa ia startul in Raliul Dakar alaturi de SUV-ului de la Mioveni.

Pentru a putea face fata cu brio incercarilor din Dakar, Duster a avut nevoie de o serie de modificari substantiale. Motoarele au fost modificate de Berta, in timp ce restul masinii a fost lasat pe mana celor de la Barattero.

Daca pana acum v-ati obisnuit ca sub capota unui Duster sa avem parte doar de patru cilindri, de aceasta data, SUV-ul de la Mioveni va beneficia de sase cilindri in V. Vorbim despre un motor de 3.5 litri capabil sa dezvolte 306 CP, pe care ii va transmite celor patru roti cu ajutorul unei cutii de viteze secventiale cu sasa rapoarte marca SADEF si prin intermediul diferentialului autoblocant multidisc Heavy Duty F9.

Pentru ca suspensia reprezinta un punct important in Raliul Dakar, Duster beneficiaza acum de o suspensie Four Link pe puntea fata, in timp ce pe spate vorbim despre o suspensie dublu trapez. Amortizoarele au fost si ele inlocuite cu unele de provenienta Baratec.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Raliul Dakar 2013 va debuta pe 5 ianuarie in Lima si se va incheia pe 30 martie in Santiago de Chile. Pentru cei pasionati de Raliul Dakar, dar si pentru fanii lui Duster, francezii pun la dispozitie o pagina de internet in cadrul careia veti gasi toate informatiile despre parcurusl celor doua echipe argentiniene.

| de | Sursa: Renault

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?