Dacia Sandero ajuta Renault sa ajunga liderul european al emisiilor de CO2

Dacia Sandero ajuta Renault sa ajunga liderul european al emisiilor de CO2

Producatorul francez Renault a anuntat in cursul zilei de astazi ca a devenit liderul european al emisiilor de CO2.

Punctajul s-a calculat ca medie a tuturor masinilor vandute de toate marcile in prima jumatate a lui 2013. Astfel, media francezilor pana acum este de 115.9 grame CO2 per kilometru. In calculul Renault a fost luata in seama si marca Dacia.

Succesul francezilor de datoreaza aparitiei unor versiuni economice ale celeor mai iubite modele din gama. Twingo, Clio, Captur, Megane si Dacia Sandero vin cu emisii de CO2 mai mici de 100 de grame per kilometru.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. In Franta, unitatea dCi de 75CP de pe Sandero vine cu emisii de CO2 de 99 de grame/km, in timp ce in Romania, unitatea elibereaza in atmosfera 103 grame de CO2 per kilometru. Conform colegilor de la AUtomarket, diferenta a fost data de omologarea motorului pe cele doua piete. In cazul in care aceasta unitate ar fi venit cu emisii de 99 de grame per kilometru, probabil multi clienti ai programului Rabla s-ar fi orientat catre aceasta versiune, intrucat statul ofera un eco-bonus de 500 de lei.

| de | Sursa: Automarket via Renault

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?