De la 1 septembrie cresc accizele pentru carburanti

Sectiuni Relevante

De la 1 septembrie cresc accizele pentru carburanti

Guvernul Romaniei a publicat un proiect de act normativ care ar urma sa modifice si accizele pentru carburanti. Conform acestuia, acciza pentru benzina fara plub va creste cu 22 de procente, de la 1.656 de lei la 2.035 de lei pentru 1.000 de litri. In acelasi timp, acciza pentru motorina o sa creasca cu 14 procente, de la 1.518 lei la 1.897 de lei pentru 1.000 de litri.

In urma acestor modificari, pretul platit la pompa o sa creasca cu 45 de bani atat la benzina, cat si la motorina. Pe scurt, vom plati cu 18 lei mai mult pentru un plin cu 40 de litri de carburant.

"România are cel mai mic preț din Uniunea Europeană al benzinei cu taxe, dar este pe locul 15 când vine vorba de prețul benzinei fără taxe. Astfel, în luna iulie 2017, taxele reprezintă 52% din prețul benzinei, respectiv 50% din prețul motorinei (în România), în condițiile în care, în medie, la nivelul Uniunii Europene, taxele cumulează 62% din prețul benzinei și respectiv 57% din prețul motorinei", se arata in nota de fundamentare.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Noile valori ale accizelor vor intra in vigoare daca proiectul este adoptat de Guvernul Romaniei.

| de | Sursa: Economica

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?