Detalii noi despre viitorul SUV Audi e-tron

Detalii noi despre viitorul SUV Audi e-tron

Prototipul Audi e-tron combină puterea enormă cu eficiența foarte ridicată. Generând o putere totală de până la 300 kW, SUV-ul de lux, cu propulsie pur electrică, accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de șase secunde. În ciclul de testare WLTP, mașina a parcurs peste 400 de kilometri cu bateria complet încărcată. Un important factor pentru această autonomie mare este cel mai inovator concept de recuperare între modelele concurente. SUV-ul electric a demonstrat acest fapt într-o manieră impresionantă, pe muntele american Pikes Peak.

Prototipul Audi se evidențiază prin sistemul său variabil de recuperare, care se dovedește a fi cel mai eficient între concurenți. Pe coborârea de 31 de kilometri, SUV-ul electric recuperează şi stochează în baterie suficientă energie pentru a parcurge din nou aproximativ aceeași distanță. Diferența de altitudine, de circa 1.900 de metri, oferă condițiile necesare în acest sens. Prototipul Audi e-tron recuperează energie la un cuplu de până la 300 Nm şi cu o putere electrică de 220 kW, ceea ce reprezintă peste 70% din puterea sa de propulsie. Niciun alt model din producția de serie nu a reușit până în prezent performante atât de ridicate.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Cele două motoare electrice ale sale generează 265 kW şi 561 Nm. Motoarele pot atinge aceste performanțe de vârf în aproximativ 60 de secunde. Astfel, automobilul poate accelera de pe loc până la viteza maximă, limitată electronic la 200 km/h, de mai multe ori consecutiv, fără pierderi de putere. Cuplul maxim enorm de propulsie intervine în fracțiuni de secundă. Comutând din modul D în modul S şi apăsând la maximum pedala din partea dreaptă, șoferul poate activa modul boost. Acesta este disponibil timp de opt secunde. Astfel, sistemul produce o putere totală de 300 kW şi un cuplu de 664 Nm. Prototipul Audi e-tron sprintează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de șase secunde.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?