Efectul Dieselgate. Volkswagen confirma concedierea a 30.000 de angajati

Sectiuni Relevante

Efectul Dieselgate. Volkswagen confirma concedierea a 30.000 de angajati

Grupul Volkswagen a anuntat ca 30.000 de angajati vor fi nevoiti sa paraseasca nava germana. Dintre acestia, 23.000 sunt din Germania. Conform oficialilor grupului, aceasta decizie face parte dintr-un plan care prevede economii anuale de 3,7 miliarde de euro.

In plus, Grupul Volkswagen vrea sa dea ora exacta in ceea ce priveste masinile electrice si hibride in anii urmatori. Totodata, Reuters scrie ca vor fi create 9.000 de locuri de munca prin investitii in tehnologia pentru masini electrice, la Wolfsburg urmand sa fie construit un SUV electric, iar in Zwickau un model electric mai mic.

Mai mult decat atat, sindicatele au acceptat decizia, iar reducerile de personal se vor aplica pana in 2021.

"Este cel mai mare program de modernizare din istoria marciid e baza a grupului", spune Matthias Muller, CEO Volkswagen. "Marca Volkswagen are nevoie de o reforma radicala si exact asta va fi pactul semnat acum", mai spune el.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. "Marca Volkswagen nu aduce destui bani (...) Suntem departe de concurentii nostrii la capitolul rentabilitate", a spus Herbert Diess, seful marcii Volkswagen, citat de AFP.

| de | Sursa: Hotnews

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?