El este noul Chevrolet Corvette

El este noul Chevrolet Corvette

Chevrolet a prezentat noaptea recuta in cadrul unei conferinte speciale noua generatie a lui Corvette. Mult-asteptatul model american va putea fi admirat in cadrul Salonului Auto de la Detroit, incepand cu 19 ianuarie, data cand acesta se va deschide publicului.

La nivel estetic, Corvette C7 a incercat din plin sa impace atat tineretul, cat si pasionatii vechi. Un lucru aparte al noului Corvette il constituie blocurile optice spate care vin acum cu un design rectangular, iar aparitia celui de-al treilea geam pe partea laterala nu a mai aparut decat pe prima generatie a americanului. Designerii Chevrolet s-au chinuit din plin pentru a realiza o masina cat mai atractiva pentru a putea sparge topurile vanzarilor.

La interior, totul s-a schimbat cu adevarat. Vorbim despre un habitaclu croit special pentru sofer. Liniile si elementele utilizate parca ne amintesc de Audi R8, iar ecranul de 8 inch din centrul panoului de instrumente si display-ul pentru navigatie si infotainment vin in ajutorul lui Corvette C7. La capitolul materiale, C7 sta acum mult mai bine. Oficialii ne-au vorbit despre fibra de caron, aluminiu si piele, iar scaunele vin in doua versiuni, in functie de preferintele clientului.

Pentru a face din noul Corvette o adevarata masina sport, inginerii s-au folosit de materiale usoare. Vorbim aici despre o capota din fibra de carbon si despre aripi laterale, usi si panouri spate din materiale compozite. Multumita acestor artificii, masa a fost distribuita celor doua punti in procente egale.

Sub capota lui Corvette C7 regasim noul motor V8 LTI de 6.2 litri cu injectie directa capabil sa dezvolte 450 de cai si 610 Nm. Vorbim aici despre cel mai puternic entry-level din istoria Corvette, iar performantele vorbesc de la sine. Sprintul de la 0 la 100 km/h are loc in mai putin de 4 secunde, iar consumul de carburant anuntat de producator este de 9 litri la 100 de kilometri. Puterea motorului poate fi transmisa rotilor fie cu ajutorul unei automate in sase trepte, fie prin intermediul cutiei manuale Tremec cu sapte rapoarte.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Pentru ca vorbim despre Corvette, oficialii au anuntat si un pachet orientat catre circuit. Acesta va fi botezat Z51 si vine cu un diferential cu alunecare limitata controlat electronic, frane integrale, sistem de racire pentru diferential si transmisie si un pachet aerodinamic pentru a imbunatatii stabilitatea la viteze mari.

| de | Sursa: Chevrolet

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?