EuroNCAP: Peugeot 206, Mazda CX-5, Seria 3 si i30 primesc 5 stele

EuroNCAP: Peugeot 206, Mazda CX-5, Seria 3 si i30 primesc 5 stele

Organizatia EuroNCAP a publicat rezultatele ultimelor teste realizate. De aceasta data, in vizor, au fost luate BMW Seria 3, Mazda CX-5, Hyundai i30 si Peugeot 206. Toate modelele enumerate mai sus au reusit sa obtina cinci stele la general.

Oficialii EuroNCAP au declarat ca rezultatele s-au imbunatatit intrucat constructorii au avansat in ceea ce priveste protectia pietonilor. Pentru a continua tot pe aceasta nisa, va spunem ca modelul bavarez a obtinut la testul pentru protectia pietonilor 78 de procente, in timp ce pe locul doi s-a clasat Hyundai i30 cu 67%. Peugeot 206 a reusit sa obtina 61%, iar modelul nipon a inregistrat 64%.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Pentru a mai spala oarecum din rezultatul "rusinos" obtinut la protectia pietonilor, Mazda CX-5 a luat maximul de puncte la ambele teste de impact lateral. Hyundai i30 a excelat la capitolul siguranta pasagerilor copii. Punctul slab al modelului coreean a fost dezvaluit in momentul impactului cu un stalp din lateral, test in care s-a dovedit ca protectia la nivelul pieptului este scazuta.

| de | Sursa: Carscoop

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?