Faceti cunostinta cu noul Volkswagen Golf VII

Faceti cunostinta cu noul Volkswagen Golf VII

A fost o asteptare lunga si suparatoare pentru intreaga suflare pasionata de automobile, dar rugile tuturor au fost indeplinite in aceasta seara.

Constructorul german Volkswagen a publicat primele imagini oficiale si detalii despre cea de-a saptea generatie a hatchback-ului Golf.

Asa cum se anticipase pana acum, Golf VII reprezinta o evolutie in design-ul acestei familii. Avem parte de un nou set de geamuri mici in partea din fata si de o linie ascutia a usii din spate. Noul Golf vine cu blocuri optice revizuite si cu stopuri ce folosesc tehnologia LED.

La interior, habitaclul arata familiar celor care au in garaj un Golf VI, singura modificare notabila constand in crearea unei console centrale indreptate catre sofer.

Ceea ce il diferentiaza pe noul Golf de predecesorii sai este noua platforma MQB, structura pe care hatchback-ul german o imparte cu fratii Audi A3 si Seat Leon. La capitolul dimensiuni, Golf VII este mai mare, mai spatios la interior si mai usor cu 100 de kilograme.

UPDATE: La capitolul dimensiuni, noul Volkswagen Golf VII este cu 13 mm mai lat si cu 28 mm mai aproape de sol. De asemenea, puntea fata a fost pozitionata cu 43 de mm mai aproape de compartimentul motor pentru a crea mai mult spatiu in habitaclu. Multumita acestor schimbari, oficialii germani spun ca noul Golf are un coeficient aerodinamic imbunatatit cu 10 procente.

Pasagerii noului hatchback german se vor bucura de mai mult spatiu, iar portbagajul a crescut cu 30 de litri, masurand acum 380 de litri. Tot la interior, clientii se vor bucura de un display color de 5.8 inch, in timp ce versiunea de top va folosi aceeasi tehnologie pe un ecran de 8 inch. Frana de mana clasica a fost inlocuita cu una electronica, iar volanul are o configuratie noua.

Pentru piata din Europa, Volkswagen a pregatit doua motoare noi ce vor fi echipate in versiunea standard cu Stop/Start si cu sistem de regenerare a bateriei.

Vorbim despre motorul de 1.2 litri TSI de 84 de cai putere ce ofera un consum de 4.0 litri/100 km, despre unitatea de 1.4 litri TSI de 138 CP ce beneficiaza de tehnologia de dezactivare a cilindrilor si foloseste 4.8 litri de combustibil pentru 100 km.

Pentru pasionatii motoarelor diesel, germanii vin cu unitate de 1.6 litri si 104 CP ce consuma 3.8 litri/100 km si cu propulsorul de 2.0 litri 148 CP. Conform datelor producatorului, acesta din urma este capabil sa parcurga 100 de kilometri cu doar 4.1 litri de combustibil.

Pentru cei care isi doresc un Golf VII eco, germanii au pregatit versiunea BlueMotion. Emisiile de CO2 ale acestei variante se cifreaza la 85 g/km, in timp ce consmul mediu de carburant se opreste la 3.2 litri/100 km.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Asa cum ne-au obisnuit si pana acum, Volkswagen va oferi in curand mai multe variante de caroserie. Vorbim despre o versiune in trei usi, una break, dar si despre Golf Plus, Golf GTI sau Golf R.

| de | Sursa: Volkswagen

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?