Ford a conceput un costum care simuleaza starea de oboseala. Iata cate accidente rutiere se produc din cauza soferilor care conduc obositi

Sectiuni Relevante

Ford a conceput un costum care simuleaza starea de oboseala. Iata cate accidente rutiere se produc din cauza soferilor care conduc obositi

Oboseala reprezintă un factor major în cazul a 1 din 5 accidente rutiere și, potrivit experților, lipsa somnului pe perioade mai mari de 18 ore poate afecta abilitățile până la un nivel comparabil cu depășirea limitei acceptate pentru consumul de alcool în multe țări.

Ford a creat “Costumul care simulează somnul”, ce le permite celor care îl testează să experimenteze efectul debilitant pe care îl poate avea oboseala. Accidentele rutiere reprezintă principala cauză de deces în rândul tinerilor, iar compania va integra un exercițiu de testare a Costumului în cadrul programului gratuit Driving Skills for Life, prin care sunt instruiți tinerii șoferi între 18 și 24 de ani.

Costumul are în componență o pereche de ochelari speciali care simulează epuizarea extremă, inclusiv "micro-somnuri" – un răspuns incontrolabil la oboseală. "Micro-somnul" poate avea ca rezultat șofatul "în orb" pe o perioadă de 10 secunde sau mai mult, câteodată cu ochii deschiși, timp în care este posibil ca mașina să parcurgă sute de metri. Este posibil ca șoferul să nici nu-și dea seama ulterior că s-a întâmplat acest lucru.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Conectați la un telefon inteligent, ochelarii pot fi setați să simuleze pauze de activitate ale creierului în timpul cărora șoferul nu va vedea efectiv nimic înaintea sa timp de jumătate de secundă. Perioadele de "orbire" cresc apoi treptat până la 10 secunde. Ochelarii fac parte dintr-un costum care include și o cască, vestă și benzi special concepute pentru brațe și glezne – cu o greutate totală de peste 18 kilograme. Efectul general oferă o perspectivă asupra gradului în care șoferii obosiți sunt afectați de acest fenomen.

| de | Sursa: Ford

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?