Ford este primul producator care introduce "costume Iron Man" pe linia de asamblare a unei fabrici auto

Sectiuni Relevante

Ford este primul producator care introduce "costume Iron Man" pe linia de asamblare a unei fabrici auto

Costumele exoscheletice le oferă utilizatorilor puterea de a ridica și de a manevra cu ușurință obiecte de greutate ridicată. Acum, acestea au fost integrate în premieră pe linia mobilă de asamblare a vehiculelor.

Costumele futuristice ar putea să aducă aminte de transformarea lui Tony Stark în alter ego-ul său supererou Iron Man, însă acestea nu fac decât să ofere sprijin la nivelul umerilor și al spatelui ceror care le poartă, mutând parte din greutate pe coapse și reducând astfel procentul de accidentări cauzate de mișcările dificile la locul de muncă.

În timp ce alte uzine au testat astfel de costume exoscheletice, inițiativa Ford de la Valencia, Spania, fabrica în care sunt asamblate modelele Kuga, Mondeo, S-Max și Transit Connect, este prima care integrează complet această nouă tehnologie în procesul de producție.

Produse din materiale ultraușoare precum titanul și fibra de carbon, cele nouă costume utilizate astăzi la Valencia îi ajută pe operatori să ridice și să transporte orice obiect care cântărește mai mult de 3 kilograme în timpul operațiunilor care au loc în poziții fizice dificile. Costumele oferă protecție și sprijin împotriva accidentărilor și a oboselii prin faptul că reduc presiunea pe care activitățile efectuate în mod repetat o aplică în timp asupra corpului

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. “Munca pe linia de asamblare a unei uzine auto necesită cunoștințe și abilități speciale, dar în unele cazuri poate însemna și provocări fizice. Exoscheletele ar putea părea elemente preluate din filmele SF, dar acestea pot să ajute serios la reducerea stresului fizic la care sunt supuși angajații noștri și la ușurarea sarcinilor fizice ale acestora", au declarat oficialii Ford.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?