Ford Kuga primeste o noua generatie. Versiuni hibride cu consumuri de carburant reduse

Ford Kuga primeste o noua generatie. Versiuni hibride cu consumuri de carburant reduse

Ford a dezvăluit noua generație a SUV-ului Kuga. Aceasta oferă o gamă de versiuni stilate și distinctive cu design exterior dinamic și cu proporții premium care stau la baza unui spațiu interior mai generos și a unui nivel superior de confort.

Kuga este cel mai vândut SUV Ford la nivel european și al treilea model al gamei Ford în regiune la nivel de vânzări, după Fiesta și Focus. Clienții au achiziționat 153.800 de exemplare Kuga în 2018, contribuind la o creștere de peste 19% a vânzărilor de SUV uri Ford în cursul anului trecut.

Cuprinzătoarea gamă de versiuni include Kuga Plug-in Hybrid, Kuga EcoBlue Hybrid (mild-hybrid) și Kuga Hybrid (full-hybrid). Disponibil încă din momentul lansării, noul Kuga Plug-In Hybrid este echipat cu un motor pe benzină de 2.5 litri cu patru cilindri care funcționează în ciclu Atkinson, un motor electric/generator și o baterie Litiu-Ion de 14.4 kWh pentru a produce 225 de cai putere. Primul hibrid plug-in pe care Ford îl propune pe piața europeană va putea oferi o autonomie de peste 50 de kilometri în modul de rulare pur electric. Consumul anticipat este de 1.2 litri/100 km.

Noul Kuga EcoBlue Hybrid îmbunătățește motorul diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri și 150 CP pentru un nivel și mai ridicat de eficiență la nivelul consumului de carburant. Tehnologia mild-hybrid implică un starter/generator integrat antrenat pe curea (BISG) care înlocuiește alternatorul clasic, permițând recuperarea și depozitarea energiei generate în timpul decelerării și încărcarea unui pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volți răcit cu aer. BISG se comportă și ca un motor, utilizând energia stocată pentru a oferi un plus de cuplu, dar alimentând totodată și sistemele electrice auxiliare ale mașinii.

Kuga Hybrid combină un motor pe benzină de 2.5 litri care funcționează în ciclu Atkinson cu un motor electric, un generator, o baterie Litiu-Ion și o transmisie automată de tip power-split dezvoltată de Ford. Kuga Hybrid va fi disponibil în 2020 cu tracțiune pe puntea față și cu sistemul Ford Intelligent All-Wheel Drive, bifând cifre anticipate de consum de 5.6 litri/100 km și emisii de 130 de grame CO 2 /km.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Alături de acestea motorizări, Kuga va fi oferit cu motorul diesel de 2.0 litri de 180 CP sau cu cel pe benzină de 1.5 litri în versiuni de 120 CP și 150 CP.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?