Ford lanseaza campania Share the Road - soferii si biciclistii sunt invitati sa imparta in armonie strazile

Sectiuni Relevante

Ford lanseaza campania Share the Road - soferii si biciclistii sunt invitati sa imparta in armonie strazile

Pe măsură ce tot mai multi europeni folosesc bicicletele ca mijloc de transport personal, momentele de tensiune dintre aceștia și șoferi devin tot mai frecvente în orașele de pe Continent. În timp ce infrastructura care delimitează benzile pentru diversele categorii de participanți la trafic se străduiește să țină pasul cu dezvoltarea mijloacelor de transport alternative, Ford lansează o nouă campanie, concepută pentru a îmbunătăți siguranța și a reduce poluarea și aglomerația din trafic.

Campania "Share the Road" ("Împarte strada") își propune să cultive un sentiment de armonie între participanții la trafic, subliniind convingerea companiei că dacă bicicliștii sunt mai în siguranță - în special când vorbim de călătorii pe trasee urbane scurte - toată lumea beneficiază de acest lucru.

În acest sens, Ford a dezvoltat o experiență revoluționară de Realitate Virtuală (VR). Denumită oficial "WheelSwap", aceasta le oferă șoferilor și bicicliștilor să observe câtă lipsă de politețe pot genera deopotrivă fiecare dintre aceste tabere, cu consecințe potențial fatale pentru partenerii de trafic. Studiile inițiale arată că, după ce au luat parte la această experiență virtuală, aproape toți participanții au declarat că-și vor schimba comportamentul în trafic.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. În Europa există 250 de milioane de biciliști, aceștia fiind reprezentați în medie la fiecare 1 din 12 decese care au loc în accidente rutiere. Multe orașe promovează utilizarea bicicletelor ca mijloc personal de transport datorită beneficiilor dovedite pe care acestea le oferă la nivelul sănătății, a calității aerului și a luptei contra congestiei în trafic. Campania Ford are sprijinul lui Sir David Brailsford, cel care coodonează echipa profesionistă de cliclism Team Sky, multiplă câștigătoare în Turul Franței.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?