Hyundai i30 N Project C a fost prezentat la Frankfut

Hyundai i30 N Project C a fost prezentat la Frankfut

Anul acesta, la Salonul Auto de la Frankfurt, Hyundai a prezentat editia limitata i30 N Project C. Project C este o reinterpretare a primului model de inalta performanta al marcii – i30 N, obiectivul producatorului fiind de a pune accent pe placerea de a conduce si pe impactul emotional asupra conducatorului auto.

i30 N Project C dispune de o structura cu 50 de kg mai usoara decat cea a versiunii i30 N, la dezvoltarea noii versiuni fiind utilizate materiale care au in componenta fibra de carbon (CFRP).

Capota (-7,2 kg), elementele laterale (-499 g fiecare), elementele aerodinamice fata (+240 g pentru o functie aerodinamica pura si un design spectaculos), noul difuzor spate (-386 g), precum si scaunele de curse Sabelt (-7.5 kg fiecare) sunt din CFRP, ceea ce a condus la reducerea masei totale a autovehiculului, dar si la o garda de sol mai mica. Chiar daca partea din fata este mai mare si garda la sol redusa, coeficientul aerodinamic a ramas de 0,32, la fel ca la i30 N. In acelasi timp insa, noile elemente aerodinamice au rolul de a oferi posibilitatea de a aborda virajele la o viteza mai mare, avand in acelasi timp o stabilitate mai buna.

La reducerea greutatii contribuie si jantele OZ Racing de 19 inchi, diferenta in minus, fata de versiunea i30 N, fiind de 22 de kilograme. Scaunele Sabelt ofera, de asemenea, conducatorului auto si pasagerului un suport lateral si al umerilor imbunatatite.

Garda la sol este mai mica cu 6 mm, iar centrul de greutate a fost coborat cu 8,8 mm, cu ajutorul optimizarii amortizoarelor si suspensiilor utilizate si pentru dezvoltarea i30. In plus, fuzetele spate au fost realizate din aluminiu, in loc de otel, diferenta in minus fiind de 4,66 kg, contribuind astfel la reducerea masei totate a autovehiculului.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Puterea ramane la 275 CP si cuplul la 378 Nm, la fel ca versiunea i30 N cu pachetul Performance. Cu toate acestea, timpul pentru 0-100 km/h este de 6.0 secunde, cu 0.2 secunde mai rapid față de versiunea normală i30 N. Mai mult decât atât, noul i30 N Project C va fi asamblat în doar 600 de unități.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?