Kia lanseaza crossover-ul urban XCeed

Kia lanseaza crossover-ul urban XCeed

Kia XCeed este noul CUV urban (crossover utility vehicle) al Kia Motors, un automobil care combină stilul practic al unui SUV compact cu pachetul de funcționalități și manevrabilitatea sportivă a unui hatchback.

În timp ce ampatamentul rămâne la fel ca al celorlalte modele ale gamei Ceed (2.650 mm), consolele frontală și posterioară sunt extinse față de modelul hatchback în cinci uși cu 25 mm în față (la 905 mm) și 60 mm în spate (la 840 mm). Cu o lățime de 1.826 mm (cu 26 mm mai lat decât modelul Ceed în cinci uși), noul CUV are o față mai îndrăzneață, cu o grilă mai proeminentă și ”guri” de admisie a aerului mai mari. Garda la sol a modelului XCeed este de 174 mm când rulează pe jantele de 16 inch și 184 mm când rulează pe jantele de 18 inch, reprezentând o creștere cu până la 42 mm față de hatchback-ul Ceed.

În interior, Kia XCeed se prezintă cu o arhitectură contemporană, similară cu a celorlalte modele Ceed, cu o consolă centrală sculptată, ușor orientată către șofer. Având un șezut al scaunelor mai coborât decât într-un SUV tradițional dar cu o gardă la sol mai mare decât a hatchback-ului convențional, Kia XCeed oferă șoferilor o poziție de condus sportivă, dar care permite o bună vizibilitate asupra drumului.

Un sistem de infotainment cu ecran touchscreen ”plutitor” se află în centru planșei de bord, în timp ce partea îngustă a panoului de comenzi oferă un set de butoane cu contact tactil pentru controlul volumului audio, încălzire și ventilație.

Sistemul de navigație opțional cu touchscreen de 10.25 inch oferă ca standard posibilitatea conectării prin Bluetooth a mai multor dispozitive simultan, permițând astfel pasagerilor să conecteze două dispozitive mobile în același timp, dar și aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto. Există posibilitatea comandării și a unui instrumentar de bord complet digital cu ecran de 12.3 inch.

Trei motoare turbo cu injecție directă pe benzină (T-GDi) sunt disponibile. Motorul în trei cilindri, de 1.0 litri T-GDi produce 120 CP și oferă un cuplu de 172 Nm, în timp ce motorul turbo în patru cilindri T-GDi produce 140 CP și oferă un cuplu de 242 Nm. Motorul T-GDi high power de 1.6 litri regăsit pe modelul Ceed GT și ProCeed GT este de asemenea disponibil pentru modelul cel mai puternic XCeed. Oferind o putere de 204 CP și un cuplu de 265 Nm de-a lungul unei plaje mari de turații, motorul robust de 1.6 litri T-GDi se potrivește perfect abilității automobilului de a face față oricăror tipuri de călătorii.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Kia XCeed este disponibil de asemenea cu două propulsoare Smartstream - cele mai curate motoare diesel produse de Kia și cele mai eficiente din gamă. Motorul Smarstream de 1.6 litri este oferit în variantele de putere de 115 CP și 136 CP.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?