Kia lanseaza noile XCeed si Ceed Sportwagon plug-in hybrid cu autonomie electrica de pana la 60 de kilometri

Kia lanseaza noile XCeed si Ceed Sportwagon plug-in hybrid cu autonomie electrica de pana la 60 de kilometri

Kia a făcut următorul pas în strategia sa de electrificare a gamei prin dezvăluirea versiunilor plug-in hybrid ale modelelor XCeed și Ceed Sportswagon. Urmând a fi comercializate în Europa la începutul anului 2020, cele două modele cu emisii scăzute aduc pentru prima dată sistemele de propulsie PHEV în segmentul compact al familiei Ceed.

Ambele versiuni plug-in hybrid vor fi produse la uzina din Zilina, Slovacia, fiind primele PHEV-uri fabricate de constructorul sud-coreean în Europa.

Noul sistem de propulsie combină un pachet de baterii litiu-ion de 8.9 kWh, un motor electric de 44.5 kW și un motor în patru cilindri pe benzină de 1.6 litri. Puterea totală a sistemului de propulsie este de 141 CP, cu un cuplu maxim de 265 Nm, permițând modelului Ceed Sportswagon să accelereze de la 0 la 100 km/h în 10.8 secunde, iar modelului Kia XCeed în 11.0 secunde.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Sistemul de propulsie este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj și șase trepte. Kia estimează o autonomie în modul complet electric de aproximativ 60 de kilometri pentru ambele modele, permițând șoferilor să efectueze majoritatea călătoriilor zilnice dar și scurtele deplasări doar cu energie electrică. Emisiile CO2 pentru noile versiuni plug-in hybrid sunt în curs de omologare și vor fi anunțate înainte de începerea vânzărilor.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?