Kia prezinta noua generatie Ceed

Kia prezinta noua generatie Ceed

Kia Motors a dezvăluit astăzi noul Ceed, înainte de debutul mondial la Salonul Internațional de la Geneva 2018. Aflat la cea de a treia generație, noul Ceed - proiectat, dezvoltat și construit în Europa - consolidează prezența Kia în segmentul compact european prin noi tehnologii inovatoare, un design nou, mai atletic și mai matur și o experiență mai captivantă de condus.

Cu o înălțime mai redusă, mai lat și cu partea din spate mai lungă decât a modelului pe care îl înlocuiește, noul Ceed are o silueta posterioară ce denotă un spirit atletic mai matur. Liniile drepte înlocuiesc muchiile rotunjite ale predecesorului său, partea frontală a mașinii evoluând cu o grilă mai largă de tip “nas-de-tigru“ și fante pentru admisia aerului poziționate mai jos, precum și forme precise, liniare, care încadrează aspectul său.

La lansare, noul Ceed va fi disponibil în 12 variante de culori. De asemenea, vor fi disponibile diferite modele de jante, cumpărătorii având posibilitatea de a alege între jantele din oțel de 15 inch, jantele din oțel sau aliaj de 16 inch și jantele din aliaj în două tonuri de 17 inch.

Construit pe platforma ‘K2’ dezvoltată de Kia, noul Ceed este mai lat cu 20 mm (1,800 mm) și cu 23 mm mai scund (1,447 mm) decât modelul anterior. Ampatamentul rămâne la fel, de 2,650 mm, dar “consolele” sunt diferite: distanța de la axa roților din față până la finalul spoilerului față fiind cu 20 mm mai mică (880 mm), în timp ce distanța de la axa roților din spate până la finalul spoilerului fiind cu 20 mm mai lungă (acum 780 mm). Noua platformă su-portă o încărcătură mai mare, având o capacitate de încărcare de 395 litri, dar și un spațiu interior mai generos pentru umerii pasagerilor din spate și o poziție de condus mai joasă.

Noul Ceed va fi pus în mișcare de o gamă largă de sisteme de propulsie dezvoltate pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților. Gama de motoare include versiunea îmbunătățită a popularului motor de 1.0 litri T-GDi, ce produce 120 CP dar și noua unitate de 1.4 litri T-GDi. Înlocuind motorul GDi de 1.6 litri, noul motor Kappa de 1.4 litri T-GDi oferă o putere de 140 CP, cu 4% mai mult decât cele de 1.6 litri, în pofida capacității mai reduse. De asemenea, va fi disponibil și un motor de 1.4 ltri MPi (injecție multi punct) cu o putere de 100 CP.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Noul motor de 1.6 litri CRDi (common-rail direct injection) utilizează un catalizator selectiv de reducție (SCR) care controlează în mod activ emisille pentru a le reduce semnificativ. Astfel, noul motor produce mai putin dioxid de carbon comparativ cu motoarele diesel anteri-oare. Disponibil cu o putere cuprinsă între 115 și 136 CP, noul motor diesel oferă un cuplu de 280 Nm.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?