Kia si Hyundai dezvaluie tehnologia de incarcare cu panouri solare dedicat viitoarelor automobile eco

Sectiuni Relevante

Kia si Hyundai dezvaluie tehnologia de incarcare cu panouri solare dedicat viitoarelor automobile eco

Kia Motors și Hyundai Motor au anunțat introducerea tehnologiei de încărcare solară prin plafon pe anumite automobile ale Hyundai Motor Group. Panourile solare pentru generarea energiei electrice vor fi încorporate în plafonul sau în capota automobilelor și vor furniza energie electrică suplimentară modelelor cu motoare cu combustie internă, hibride și electrice, contribuind astfel la creșterea autonomiei și la reducerea consumului de combustibil.

Tehnologia de încărcare solară a fost dezvoltată pentru a sprijini sursa principală de putere a automobilelor, ajutând la îmbunătățirea autonomiei și a reducerii consumului de emisii CO2. Sistemul va avea capacitatea de a încărca bateriile automobilelor electrice și hibride dar și ale celor cu motoare cu combustie internă, ajutând la scăderea consumului de combustibil.

Hyundai Motor Group dezvoltă în prezent trei tipuri de sisteme de încărcare solară prin plafon: Prima generație a acestui sistem este pentru automobilele hibride, în timp ce a doua generație a tehnologiei vine cu un sistem de încărcare solară semi-transparent pentru plafon pentru automobilele cu motoare cu combustie internă. Cea de a treia generație a tehnologiei va aduce introducerea unui plafon solar cu greutate redusă pentru încărcarea bateriilor automobilelor electrice.

Prima generație a sistemului, care va fi aplicată modelelor hibride, este creată dintr-o structură de panouri solare din silicon care sunt integrate în plafonul automobilelor. Sistemul este capabil să încarce între 30 și 60% din capacitatea bateriei în cursului unei zile, în funcție de condițiile atmosferice și alți factori de mediu.

Cea de a doua generație, panourile solare semi-transparente aplicate automobilelor cu combustie internă reprezintă o premieră mondială pentru aplicarea acestei tehnologii. Această tehnologie poate fi integrată în plafonul panoramic al automobilului, permițând pătrunderea luminii în interior în timp ce încarcă și bateria acestuia. Implementarea sistemelor de încărcare solară va ajuta la respectarea reglementarilor de mediu din ce în ce mai stricte care reglementează emisiile CO2.

Cea de a treia generație a sistemului este în acest moment în perioada de testare. Aceasta a fost gândită pentru a fi aplicată în capota și plafonul automobilelor cu baterii electrice pentru a maximiza capacitatea de producere a energiei.

Tehnologia de încărcare prin panouri solare este compusă dintr-un panou solar, o unitate de control (regulator) și o baterie. Pe măsură ce panourile absorb fotonii de lumină de la soare, produc perechi de electroni în celulele cu silicon, permițând circulația curentului și generând energie electrică.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Un panou solar de 100W montat pe un automobil poate produce până la 100 Wh de energie (în condiții ideale: în mijlocul zilei de vară, la o intensitate a radiației de 1000 W/m2). Regulatorul dispune de sistemul Maximum Power Point Tracking (MPPT), care controlează tensiunea și curentul pentru a crește eficiența energiei electrice colectată de panoul solar. Această putere este transformată și stocată în baterie sau utilizată pentru a ușura sarcina generatorului de curent alternativ al automobilului, contribuind astfel la creșterea autonomiei acestuia.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?