Kia Soul a fost prezentat la Los Angeles. In Europa, modelul asiatic va fi oferit doar in varianta electrica

Sectiuni Relevante

Kia Soul a fost prezentat la Los Angeles. In Europa, modelul asiatic va fi oferit doar in varianta electrica

Kia Motors a dezvăluit noul Soul EV, o versiune complet nouă a premiatului crossover-ului compact cu zero emisii. Noul model este la fel de excentric, amuzant și popular ca întotdeauna, iar cu noul sistem de propulsie 100% electric, iubitorii modelului Soul nu vor avea nevoie să facă niciodată o vizită la benzinărie.

Noul Soul EV dispune de ultima generație a pachetului de baterii de 64 kWh litiu-ion polimer răcit cu lichid, ce oferă o autonomie mult îmbunătățită față de modelul anterior. Autonomia îmbunătățită înseamnă reducerea nevoii de încărcare zilnică - iar Sistemul Combined Charging System (CCS) DC cu încărcare rapidă, oferit standard, înseamnă o încărcare mai rapidă a bateriei.

Modelul Soul EV este testat pentru a atinge autonomia estimată, urmând ca autonomia totală a bateriei să fie anunțată la începutul anului 2019. Pentru referință, același pachet de baterii și același motor electric, montate pe modelul e-Niro, oferă cu o singură încărcare o autonomie de 485 Km în ciclu combinat WLTP și de 615 Km în ciclu urban WLTP.

Modelul Soul EV a oferit întotdeauna o călătorie confortabilă, rafinată, având o ușurință în rulare fără un efort substanțial. Acum, cu o putere de 204 CP și un cuplu de 395 Nm (în creștere de la cei 285 Nm oferiți de modelul anterior), automobilul accelerează și mai puternic. Manevrabilitatea și dinamica de condus au fost îmbunătățite, grație adoptării unei suspensii complet independente pentru puntea spate. Noul Soul EV oferă de asemenea, o multitudine de instrumente pentru ca șoferii să-și personalizeze experiența de condus și consumul bateriei, cu patru moduri de rulare - Eco, Confort, Sport și Eco+, care ajustează automat puterea oferită. Modurile de condus controlează de asemenea nivelul de forță regenerativă de frânare, aerul condiționat și setările sistemului de încălzire și permit șoferilor să seteze limite de viteză pentru a contribui la administrarea eficienței în diferite condiții de condus.

Sistemul inteligent de regenerare a forței de frânare al modelului Soul EV este operat prin padelele situate în spatele volanului, oferind șoferilor posibilitatea de a încetini automobilul și a recupera mai multă energie cinetică, crescând astfel autonomia. Șoferii pot alege între patru niveluri de înmagazinare a energiei prin sistemul de frânare (de la 0 la 3) în funcție de modul de condus dorit, eficiență și finețea rulării. Sistemul de renegerare a forței de frânare dispune, de asemenea, de sistemul ‘Brake and Hold’, care permite șoferilor să folosească padelele pentru a opri complet automobilul în timp ce colectează energia cinetică.

Tehnologiile disponibile în interior includ schimbătorul rotativ ‘shift-by-wire’, în timp ce sistemul de infotainment al noului Soul EV dispune de un display de 10.25 inch color cu touchscreen, care include camera video pentru marșarier și sistemul de ghidare pentru parcarea cu spatele. Pachetul infotainment permite integrarea cu sistemele Apple CarPlay și Android Auto, dar și conectivitatea prin Bluetooth, cu recunoaștere vocală. Sistemul este cuplat la un sistem audio cu șase difuzoare cu conectare prin USB și comenzi situate pe volan.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Construit la fabrica Gwangju din Coreea de Sud, noul Soul EV va fi comercializat în SUA și Europa în prima jumătate a anului 2019.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?