Mercedes B Class 2012 - Detalii

Mercedes B Class 2012 - Detalii

Daimler a publicat o serie de informatii cu privire la noul Mercedes B Class 2012 impreuna cu un set de poze ce realizeaza un preview al acestui nou model.

Conform fabricantului auto, Mercedes B Class 2012 reprezinta un pas imens facut in fata pentru clasa compact, propunand o serie de imbunatatiri din punct de vedere al aerodinamicii, eficientei, sigurantei si flexibilitatii.

Noul Mercedes B Class 2012 va debuta public in luna septembrie la Salonul Auto din Frankfurt si, o data ce va fi lansat pe piata auto, acesta va fi oferit cu noul motor pe benzina in 4 cilindri ce vine cu un sistem imbunatatit de injectie si noi turbine, precum si cu un nou motor diesel, o noua transmisie dual clutch, o noua cutie de viteze manuala si diverse sisteme de asistenta.

Dr. Thomas Weber, Head of Development la Mercedes-Benz Cars, a declarat ca "Niciodata in istoria Mercedes-Benz nu a existat un model care sa sufere atat de multe modificari introduse de-o data [...] Viitorii clienti B Class vor beneficia de un consum scazut de carburant, emisii de CO2 foarte mici, un spatiu util generos si un nivel inalt al sigurantei."

Noua generatie de modele B Class masoara 4,359 mm in lungime, 1,786 mm in latime si 1,557 mm in inaltime, iar coeficientul sau aerodinamic este de 0.24, valoare extrem de mica luand in considerare dimensiunile destul de mari ale acestui model.

Noile motoare pe benzina de care se bucura viitorul Mercedes B Class 2012 au capacitatea de 1.6 litri si vor produce 122 cai putere (90 kw) si un cuplu de 200 Nm pentru versiunea B 180 si 156 cai putere (115 kw) si un cuplu de 250 Nm pentru versiunea B 200. Noul motor diesel de 1.8 litri in 4 cilindri va echipa versiunea B 180 CDI si va produce 109 cai putere (80 kw) si un cuplu de 250 Nm de la 1,400 rpm. De asemenea, acest motor diesel va fi disponibil si cu un al doilea nivel de putere pentru versiunea B 200 CDI, si anume 136 cai putere (100 kw) si cuplu de 300 Nm de la 1,600 rpm.

Cat despre noile transmisii, cei de la Mercedes au declarat ca noua cutie de viteze 7G-DCT ocupa foarte putin spatiu si vine conectata la tehnologia start/stop.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Numeroasa lista de sisteme de asistenta cu care va fi echipat noul Mercedes B Class 2012 include sistemle Adaptive Headlamp Assist, Attention Assist, Speed Limit Assist, Active Parking, Blind Spot si Lane Keeping Assist, plus o camera video spate.

| de | Sursa: Mercedes

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?