Mercedes-Benz a dezvelit noul GLA Concept

Mercedes-Benz a dezvelit noul GLA Concept

Mercedes-Benz a dezvelit astazi in mod oficial viitorul GLA Concept.

Prototipul germanilor va fi expus pentru prima data in cadrul Salonului Auto de la Shanghai de la finele acestei luni, in timp ce versiunea de productie va vedea lumina zilei la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie.

Noul GLA reprezinta ofensiva producatorului din Stuttgart asupra lui BMW X1 si Audi Q3. "Conceptul GLA marcheaza un nou pas pentru noi in cadrul SUV-urilor compacte, o evolutie mult mai sportiva si cu elemente imprumutate de pe coupe-uri a acestei categori de vehicule. <> este motto-ul cu care GLA isi va intampina clientii", a declarata Joachim Schmidt, vice presedinte Mercedes-Benz.

Noul GLA va imparti aceeasi platforma MQB cu hatchback-ul A-Class si cu sedanul CLA. Conceptul nemtilor masoara 4.38 metri in lungime, 1.97 metri latime, 1.57 metri in inaltime si are un ampatament de 2.69 metri, ceea ce se traduce prin spatiu interior suficient.

La nivel estetic, GLA Concept pare a fi un A-Class pe steroizi cu valente de SUV. Vedem barele pentru amararea portbagajului, protectii de metal pentru partea inferioara a masinii, plus o serie de aripi mult mai late. La interior, spre deosebire de A-Class, vedem un panou de instrumente modificat.

Asa cum afirmam si ieri, sub capota, conceptul german vine cu unitatea de 2.0 litri turbo imprumutata de pe A250 ce produce 211 cai putere. Aceasta a fost cuplata la o transmisie 7G-DCT cu dublu ambreiaj, in timp ce puterea este transmisa celor patru roti cu ajutorul noului sistem 4MATIC.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. In mod normal, versiunea de productie va imprumuta aceleasi unitati diesel si benzina ca si A-Class. De asemenea, zvonurile admit o versiune AMG, care va prelua unitatea de 2.0 litri de pe A45 AMG ce produce 354 de cai putere.

| de | Sursa: Mercedes

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?